Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

Groene Thee

Bij CiTea koop je niet zomaar thee, bij CiTea koop je thee met een verhaal. Zo koop je bij ons ook groene thee met een verhaal. In zijn tijd bij het Korps Mariniers, merkte Dio – de oprichter van CiTea – dat groene thee een helende werking heeft.

Zo wordt groene thee in Azië al een lange tijd gebruikt omdat het vele gezondheidsvoordelen heeft. In China en India wordt het zelfs gebruikt als medicijn voor het hart, om de spijsvertering te versnellen en om wonden te helen. Groene thee is niet alleen lekker, maar heeft ook een gezonde, helende functie.


27,95
Vanaf: 4,95
Vanaf: 4,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 14,95
15,00
12,50
Vanaf: 9,95
Nieuw
Vanaf: 9,95

Wat is groene thee?

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis plant. Deze plant wordt gebruikt bij het maken van bijna iedere soort thee. De bladeren van deze plant worden gedroogd en de mate van oxidatie bepaalt wat voor soort thee het wordt. Bij groene thee worden de bladeren kort gedroogd en niet geoxideerd. Dit is waarom het water in een kopje groene thee groen, in plaats van donkerbruin, kleurt.

Voordelen van groene thee

Groene thee is gezond en kent vele voordelen. Het is natuurlijk erg lekker, maar groene thee is ook nog eens een rijke bron van antioxidanten. Antioxidanten in groene thee beschermen je weefsels en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen zorgen ervoor dat weefsels, zoals je huid en je bloedvaten, sneller verouderen. De antioxidanten die groene thee bevat, maken de vrije radicalen onschadelijk. Hierdoor kun je veroudering tegengaan. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen kanker. Groene thee drinkers beschermen hun lichaam en focussen zich op een gezond leven.

Naast dat groene thee een bron van antioxidanten is, bevat het ook het stofje catechinen. Dit stofje staat bekend om zijn geweldige effect op de gezondheid. Het werkt ontstekingsremmend, werkt tegen virussen en doodt bacteriën. Groene thee bevat veel catechinen, zelfs meer dan een stuk groenten of fruit. Dit zorgt ervoor dat een kopje groene thee vele gezondheidsvoordelen heeft. Zo verkleind het de kans op hart- en vaatziekte.

Afvallen met groene thee

Maar naast dat groene thee veel gezondheidsvoordelen heeft, werkt het ook om af te vallen. Ben je op zoek naar een middeltje dat je een zetje in de goede richting geeft in de strijd tegen je gewicht?Dan is groene thee de juiste oplossing. Groene thee heeft een gunstige invloed op je gewicht; het zorgt ervoor dat je sneller afvalt en dat je metabolisme een boost krijgt, waardoor je meer calorieën verbrandt. Het stofje EGCG in groene thee helpt je lichaam vet verbranden. Daarnaast zorgt groene thee ervoor dat je sneller verzadigd bent. Door veel water en groene thee te drinken, reinigt je lichaam sneller en verminder je ook het hongergevoel. Dit zorgt ervoor dat je minder snel naar een tussendoortje zult grijpen.

Maar hoeveel groene thee moet je drinken om van deze voordelen te kunnen profiteren? We raden je aan om 4 tot 6 kopjes groene thee per dag te drinken. Drink nooit meer dan tien koppen groene thee per dag! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de voordelen tegen je gaan werken. Drink regelmatig groene thee, maar overdrijf het niet. Een grote hoeveelheid van iets is nooit goed! Daarnaast raden we je aan om naast het drinken van groene thee gezonde voeding te nuttigen en te letten op je gezondheid. Groene thee helpt bij gezond afvallen en heeft een positief effect op je gezondheid.

Ben je op zoek naar een thee die je helpt je lichaam te reinigen? Neem dan een kijkje tussen onze detox theeën.

Verschillende soorten groene thee

Groene thee omvat een breed palet van smaken, van zoet en delicaat tot umami en licht rokerig. Bij CiTea vind je dan ook een ruim aanbod aan verschillende soorten groene thee. Onze groene theeën hebben allen een eigen verhaal en werking. Ben jij op zoek naar een groene thee die je helpt focussen? Ga dan voor de Ginger & Lemon groene thee. Naast de opwekkende werking van cafeïne in de groene thee zorgt de gember dat je metabolisme wordt verhoogd en je je beter kunt focussen.

Ook de Minty Moringa thee is een heerlijke groene thee met een verhaal. Moringa wordt in veel verschillende landen ingezet als geneesmiddel. Dit stofje wat in onze Minty Moringa wordt verwerkt bevat meer vitamine c dan een sinaasappel, meer vitamine A dan een wortel en 25 keer meer ijzer dan spinazie. Dit zorgt voor vele gezondheidsvoordelen.

Ben je op zoek naar een groene thee die je veel energie geeft? Kies dan voor de Green Energy. Deze thee heeft de voordelen van een groene thee en geeft je de energie van koffie. Je vindt dan ook net zo veel cafeïne in een kop koffie als in een kopje Green Energy thee. Een kopje Green Energy kent de kwaliteit van Chinese groene thee met de zoete smaak van guarana.

Groene thee met een verhaal

De oprichter van CiTea, Dio reisde met het Korps Mariniers de hele wereld over om in gesprek te gaan met hoofden van verschillende stammen in risicogebieden. Als mariniers kregen ze tijdens deze gesprekken vaak verschillende drankjes aangeboden, waaronder thee. De smaak van de thee en de bereiding ervan verschilde per stam, maar het altijd één ding gemeen: het was hét verbindende middel tussen de stamhoofden en mariniers. Iedere stam had een thee met een eigen verhaal. Zo wordt groene thee vaak gebruikt als geneesmiddel. Dit omdat het de spijsvertering zou versnellen en wonden zou helen. Dit zorgt ervoor dat groene thee in extreme omstandigheden levensreddend is.

Service van CiTea

Bij CiTea willen we laten zien dat thee niet alleen heel lekker is. Thee kent verschillende verhalen en deze willen we graag met je delen. Daarnaast kent thee verschillende functionele werkingen. Zo is groene thee niet alleen lekker, maar heeft het ook veel gezondheidsvoordelen. Onze theeën zijn afkomstig van verschillende delen van de wereld. Het aanbod varieert dan ook gedurende het jaar en is afhankelijk van de oogst. Wij streven naar de hoogste kwaliteit als het gaat om service.

We delen graag onze kennis over de gezondheidsvoordelen van groene thee en de verschillende soorten groene thee. Heb jij vragen over onze thee of onze service? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag.

Wil jij losse thee kopen? Bestel vandaag jouw favoriete groene thee in onze webshop en profiteer van vele voordelen. Bij ons kun je altijd rekenen op snelle levering, je ontvangt je thee als een cadeautje morgen al in huis, als je vandaag bestelt. Ben jij op zoek naar een cadeautje voor een speciaal persoon of een speciale gelegenheid? bekijk dan onze theecadeaus. Online thee bestellen is nog nooit zo leuk geweest!