Resultaat 1ÔÇô12 van de 38 resultaten wordt getoond

Kruidenthee

Kruidenthee├źn worden al gedronken zolang er mensen bestaan. Kruidenthee├źn hebben verschillende gezondheidsvoordelen en het spectrum van aromaÔÇÖs en smaken verlicht lichaam en geest. Daarnaast zijn veel kruidenthee├źn cafe├»nevrij, waardoor ze de gehele dag kunnen worden gedronken. Bevolkingsstammen van over de hele wereld drinken kruidenthee. Dit ontdekte Dio, de oprichter van CiTea, tijdens zijn uitzendingen als marinier. Kruidenthee wordt in veel stammen als ritueel gemaakt en heeft een verbindende werking. Bij CiTea brachten wij kruidenthee├źn van overal ter wereld naar Nederland. Bij ons vind je milde kruidenthee├źn, zoals onze avond thee met kamille en munt en pittige thee├źn.


27,95
Vanaf: 14,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
15,00
12,50
Vanaf: 9,95

Wat is kruidenthee?

Kruidenthee, wat ook wel tisane wordt genoemd, wordt niet gemaakt van bladeren van de theeplant, maar bestaat uit natuurlijk kruiden. Kruidenthee heeft wel het label thee, maar is eigenlijk geen echte thee. Veel mensen kennen bekende soorten kruidenthee, zoals kamillethee, zoethoutthee, pepermuntthee en rooibosthee, maar bij CiTea vind je nog meer soorten kruidenthee.

Welke gezondheidsvoordelen heeft kruidenthee?

Kruidenthee heeft, ondanks het geen ÔÇśechte theeÔÇÖ is, wel een aantal gezondheidsvoordelen. Zo zit er in kruidenthee vaak geen cafe├»ne of looizuur, waardoor het uitstekend past in een gevarieerd voedingspatroon. Doordat kruidenthee cafe├»nevrij is, kun je de thee de gehele dag door drinken. De voordelen van kruidenthee zijn eindeloos. Ieder soort kruiden in thee heeft een eigen functionele werking. Gember verbetert je doorbloeding, helpt de spieren rond de bloedvaten te ontspannen en is een effectieve ontstekingsremmer. Ook helpt kruidenthee met gember bij het verlichten van hoofdpijn. Maar niet alleen gember is als kruid erg effectief. Er zijn nog vele andere kruiden die gezondheidsvoordelen met zich meenemen.
  • Munt helpt bij misselijkheid, maagkrampen en braakneigingen. Pepermunt bevordert bovendien je spijsvertering, verlicht bij brandend maagzuur en vermindert directe stress
  • Citroenmelisse smaakt fris en heeft een ontspannende werking
  • Citroengras versterkt de huid en zorgt voor een gezonde huid
  • Verveine is rustgevend en versterkt het immuunsysteem
  • Mango verlaagt de bloedsuikerspiegel

Hoe kruidenthee zetten?

Iedere kruidenthee wordt op een andere manier gezet. Hierbij is er een verschil in ideale watertemperatuur en trektijd. De temperatuur en trektijd zorgen ervoor dat je de ultieme smaak uit de kruiden kunt halen. Bij iedere thee die je bestelt, krijg je de ideale trektijd en watertemperatuur. Een te hoge temperatuur kan er voor zorgen de de thee ÔÇśverbrandtÔÇÖ. Hierdoor kan de thee bitter worden. Het te kort of te lang laten trekken van thee kan ervoor zorgen dat niet alle ingredi├źnten tot smaak komen. Door een goede trektijd komen de smaken van kruidenthee meer in balans. Het is mogelijk om met de trektijd en de temperatuur te experimenteren. Soms is het juist lekker om een extra bittertje in de thee te hebben, dan gebruik je iets heter water of een langere infusietijd. Wil je jouw thee met melk drinken? Dan is het juist goed om de thee iets langer te laten trekken. Dit zorgt ervoor dat de thee en melk goed in balans zijn.

Kruidenthee met een verhaal

Kruidenthee wordt al eeuwen gemaakt. Verschillende soorten kruiden worden voor gezondheidsredenen samengevoegd en stammen over de hele wereld drinken deze thee om gezond te blijven of als medicijn om beter te worden. Kruidenthee heeft verschillende soorten functies. Dit merkte ook Dio, de oprichter van CiTea, tijdens zijn reizen als marinier bij het Korps Mariniers. Hij reisde de wereld over om met verschillende stammen in risicogebieden het gesprek aan te gaan. Tijdens deze gesprekken kreeg hij verschillende soorten thee aangeboden. Iedere stam had een andere thee met andere kruiden en werkingen, maar thee had altijd ├ę├ęn ding gemeen: het was h├ęt verbindende midden tussen de mariniers en stamhoofden. Iedere kruidenthee had een eigen werking en een eigen traditie. Zo worden er over de hele wereld kruiden samengesteld in een kruidenthee om spanning en stress te verminderen en mensen te helpen kalmeren in stressvolle situaties, maar is het ook een medicijn tegen ziektes. Zelfs in extreme, levensbedreigende omstandigheden.

Service van CiTea

De kruidenthee├źn in ons assortiment worden met liefde samengesteld. Heb je vragen over een van onze kruidenthee├źn? Wij delen graag onze kennis over de thee en de gezondheidsvoordelen van de verschillende theesoorten. Neem gerust contact met ons op! Je vindt onze kruidenthee als losse thee in ons assortiment. Bestel jouw favoriete kruidenthee vandaag voor 15.00 uur en ontvang deze morgen al in huis! Bij ons bestel je thee en een ervaring, daarom wordt jouw kruidenthee als een cadeautje bezorgd. Nog niet zeker of dit de kruidenthee is die jij zoekt? Bestel dan een sample! Wij zijn continu op zoek naar nieuwe kruidenthee├źn met nog betere functionele werkingen en smaken. Wij halen onze thee├źn van overal ter wereld. Iedere thee uit een ander continent, met een ander verhaal. Naast onze kruidenthee vind je nog vele andere soorten thee in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan groene thee,zwarte thee en fruitthee,