Resultaat 1–12 van de 54 resultaten wordt getoond

Rustgevende thee

Thee heeft, naast dat het lekker is, verschillende functionele werkingen. Dit ontdekte Dio, de oprichter van CiTea, tijdens zijn tijd bij het het Korps Mariniers. Thee werd door veel stammen gebruikt als geneesmiddel. Door verschillende soorten kruiden in thee te verwerken, zorgden de stammen in risicogebieden ervoor dat thee levens redde. Na een stressvolle dag kan een kopje thee met verschillende rustgevende kruiden ervoor zorgen dat je echt even tot rust komt en beter kunt slapen. Zo kun je de volgende dag weer vol energie een nieuwe dag beginnen.


Vanaf: 4,95
27,95
Vanaf: 4,95
Vanaf: 14,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 8,95
Vanaf: 9,95
Vanaf: 9,95

Welke kruiden zitten er in een rustgevende thee?

Kamille is een van de kruiden die vaak terugkomt in een rustgevende thee. Kamille thee is dan ook erg populair. Maar toch zijn er nog veel meer kruiden die een thee een rustgevende thee kunnen maken. Deze rustgevende kruiden hebben elk een eigen, speciale werking. Zo werkt kamille bij vermoeidheid en buikpijn. Het kalmeert je organen waardoor je lichaam zelf minder werk hoeft te doen. Kamillethee zorgt ervoor dat je rustig wordt en je je goed kunt concentreren. Maar er zijn meerdere ingrediënten die een rustgevende werking voor je lichaam kunnen hebben. In de rustgevende theeën van CiTea komen deze ingrediënten terug en combineren we de smaken met andere fijne ingrediënten. Deze zorgen voor ontspanning. Laat de thee een paar minuten trekken in gekookt water en geniet van een kopje rust.

Citroenmelisse

Dit kruid smaakt fris en heeft een ontspannende werking. Vroeger werden deze gedroogde blaadjes al gebruikt om een ontspannende thee te maken en vandaag de dag verwerken wij dit kruid in onze rustgevende theeën, zoals in onze Sleep Well thee. Deze thee draagt bij aan een goede nachtrust.

Rooibos

Rooibos thee is een cafeïnevrije thee en wordt in veel landen gebruikt als rustgevende thee voor het slapen gaan. Het drinken van thee met rooibos zorgt voor een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Daarnaast is het erg bevorderend voor de nachtrust. Perfect om de dag mee af te sluiten dus! Bijvoorbeeld Amsterdam Blend,Health BoostofVanilla Rooibosmet echte vanille.

Munt

Door munt toe te voegen aan je thee verminder je direct stress. Munt zorgt er namelijk voor dat het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Daarnaast zorgt munt ervoor dat je geest tot rust komt en helpt het je sneller in slaap te vallen. Denk bijvoorbeeld aan Detox, Minty Moringa en Camomile Garden.

Lavendel

Ook lavendel is een veel voorkomend kruid in rustgevende thee. Lavendel ruikt natuurlijk heerlijk en is perfect te gebruiken in een thee. Onze d’Lavande thee werkt ontspannend en zal zelfs stress- en angstgevoelens laten afnemen.

Rustgevende thee met een verhaal

Thee kan verschillende soorten functies hebben. Ook oprichter van CiTea, Dio, merkt dit toen hij met het Korps Mariniers de wereld over reisde om in gesprek te gaan met hoofden van verschillende stammen in risicogebieden. Tijdens een gesprek kregen de mariniers vaak verschillende drankjes aangeboden, waar thee er één van was. Iedere stam had een andere thee met andere kruiden en werkingen, maar thee had altijd één ding gemeen: het was hét verbindende midden tussen de stamhoofden en mariniers. Iedere stam had een thee met een eigen verhaal. Zo worden er over de hele wereld kruiden samengesteld in een rustgevende thee om spanning en stress te verminderen en mensen te helpen kalmeren in stressvolle situaties. Zelfs in extreme omstandigheden.

Rustgevende thee van CiTea

Bij CiTea vind je niet zomaar thee, bij ons vind je kwaliteitsvolle thee met een verhaal. Onze rustgevende theeën zijn dan ook met liefde en passie samengesteld. Onze thee helpt je ontspannen na een lange dag of in een stressvolle periode. Daarnaast wordt onze rustgevende thee gebruikt als slaapthee voor het slapen gaan. De kruiden in de rustgevende thee kunnen ervoor zorgen dat je sneller in slaap komt en lekkerder slaapt. Slaap lekker!

Continu zijn wij op zoek naar nieuwe theeën met nog betere functionele werkingen en smaken. Onze theeën zijn afkomst van overal ter wereld. Iedere thee uit een ander deel, met een ander verhaal. Naast onze rustgevende thee vind je bij ons ook andere soorten thee met een functionele werking. Denk bijvoorbeeld aan concentratie thee, energie theeenergie thee en afslankthee. Ook voor andere thee soorten, zoals groene thee en zwarte thee, kun je bij ons terecht.

Service van CiTea

Wij delen graag onze kennis over de gezondheidsvoordelen van verschillende theesoorten. Heb jij vragen over onze rustgevende thee of een van onze andere theesoorten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag.

Onze rustgevende thee vind je als losse thee in ons assortiment. Als je jouw thee vandaag voor 15.00 uur bestelt, wordt de thee dezelfde dag verzonden en ontvang je deze morgen in huis! Onze rustgevende thee komt altijd als een cadeautje op je deurmat. Wil jij eerst eens proeven of deze thee wel de thee is die je wilt? Dan kun je bij ons ook samples en kleine verpakkingen bestellen.