Gratis verzending v.a. €19,95    Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd, morgen in huis*    Gratis thee samples

Earl Grey Thee

Earl Grey Thee

Vers van de theevelden op jouw deurmat
wave-429874

Earl Grey

Earl Grey is een theesoort met een rijke geschiedenis. Het is één van de meest gedronken theesoorten in de wereld en om die reden wordt het soms ook ‘normale thee’ genoemd.

Earl Grey thee heeft een herkenbare smaak. Het is de klassieker onder de klassiekers, maar de kwaliteit kan heel verschillend zijn. Wat ons betreft heeft elk thuis een goede Earl Grey thee in de kast. Dus geen theezakjes met thee-stof, maar echte bladeren die een rijke smaak afgeven.

De smaak van Earl Grey thee

Earl Grey thee is vernoemd naar graaf Charles Grey, een Britse staatsman en premier. Volgens de legende kreeg hij deze thee cadeau uit China en vond hij het zo lekker dat hij een theehandelaar vroeg om het opnieuw uit te vinden.

In basis is Earl Grey een melange van zwarte thee die zijn kenmerkende smaak te danken heeft aan bergamotolie. Deze bergamotolie is afkomstig van de vruchtschil van de bergamot, een citrusplant die lijkt op een limoen. De smaak van Earl Grey thee wordt getypeerd als licht, fris en neutraal. Om die reden is het de meest verkochte thee en vind je hem in elke keuken. 

wave-429874

Wat is de Beste Earl Grey Thee?

CiTea biedt enkel de beste Earl Grey aan. Onze zwarte thee komt van betrouwbare plantages waar kwaliteit voorop staat. En dat proef je! Onze unieke samenstelling met milde zwarte thee, blauwe korenbloem en Italiaanse bergamot zorgt voor een Earl Grey thee met meer smaak.

Variaties

De Earl Grey thee vind je in veel verschillende samenstellingen. Er is een Earl Grey voor een ieders smaak. Een bekende variant is de ‘Lady Grey’. Deze theeblend is een citrus variant en bevat sinaasappelschilletjes. Dit zorgt voor een frissere en mildere smaak. Een andere veel gedronken variant is de Russische Earl Grey. Deze lijkt op Lady Grey, maar bevat ook fruitstukjes. 

Traditioneel wordt Earl Grey zonder melk gedronken als ochtendthee. Op zoek naar een eigen touch? Voeg dan een schijfje citroen toe om de bergamot kracht bij te zetten of drink Earl Grey met melk, je maakt dan een ‘London Fog’.

Earl Grey - superior
wave-429874

Is Earl Grey gezond?

Ja, Earl Grey thee is een zwarte thee en bevat antioxidanten. Het drinken van deze thee zorgt voor een verlaging van de bloeddruk en verkleint de kans op een beroerte. Dit zijn niet de enige Earl Grey voordelen. Als je Earl Grey thee drinkt zonder melk of suiker is de thee caloriearm. Naast de genoemde voordelen is Earl Grey ook ontzettend lekkere thee om aan de aanbevolen vochtinname te komen.

 

Zit er cafeïne in Earl Grey thee?

Ja, in bepaalde soorten thee zit cafeïne, dit wordt ook wel theïne genoemd. Theïne is identiek aan cafeïne, alleen zit in thee veel minder cafeïne dan in koffie. De hoeveel cafeïne hangt af van de soort thee, hoe sterk de thee is gezet en de grootte van de kop of mok. 

 

Verse Earl Grey kopen

Earl Grey kopen? Dan ben je bij CiTea aan het juiste adres! Wij verkopen alleen de beste selectie Earl Grey. Om die reden hebben we onze blend ‘Earl Grey Superior’ genoemd. Benieuwd hoe dit smaakt? Ervaar het zelf!

0