Het verhaal van Amsterdam Blend
Het is de 17e eeuw, na een lange reis met een scheepslading vol verse kruiden komen de matrozen weer aan in de Amsterdamse haven bij Hanneke’s Boom, familie staat hen op te wachten en van veraf is de geur van kruiden en specerijen al te ruiken. Nederland maakt voor het eerst kennis met kruiden als kaneel, kardemom en peper. En verandert de Nederlandse keuken voorgoed.
Amsterdamse thee uit een tijd van mannen van staal en boten van hout.
Wist je dat ook Uitmagazine fan is van onze Amsterdam Blend?
Oorsprong van CiTea’s Amsterdam Blend
Deze thee is gecreëerd na onderzoek in het Rijksmuseum. We hebben onderzocht welke kruiden in de 17e eeuw via de Amsterdamse Haven naar Nederland kwamen. Daarmee hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt en gevormd tot wat nu misschien wel de populairste thee ter wereld is.
Bereiding
Hoeveelheid: 2-3 gram
Temperatuur: 90°C
Infusietijd: 4-5 minuten
Ingrediënten
Rooibos, kaneel, gember, amaranth, bamboeblad, stevia, roze peper, kardemom
Zoek je een pittigere cafeïnevrije thee? Dan vind je die in de Herbal Chai.