Onze verantwoordelijkheid

Sociaal en duurzaam

Hoogwaardige thee duurzaam verpakt smaakt lekkerder

Toegewijd aan een groene toekomst

De reis van thee, van blad tot kopje, is er een die vele levens raakt.
Bij CiTea begrijpen we de diepgaande impact die onze bedrijfsvoering op deze keten kan hebben. Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een positieve impact en welvaart voor alle belanghebbenden.

Drie peilers

Sociaal

De thee die je ontvangt is verpakt in een sociale werkomgeving, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leren nieuwe vaardigheden in een beschermde omgeving.

Werken in een team op eigen tempo zijn belangrijke uitgangspunten, daarnaast wordt creativiteit gestimuleerd en is er aandacht voor beweging en sport.

Klimaat

Wij nemen onze verantwoordelijkheid in verantwoord ondernemen en energie-efficientie in het volledige proces.

Jouw pakketje wordt CO2-neutraal bezorgd en waar mogelijk proberen we je bestelling als brievenbuspakje te verzenden, hierdoor maken we optimaal gebruik van iedere gereden kilometer.

Circulair

CiTea is koploper op dit gebied, zo gebruiken we sinds 2013 papiertape om onze verpakkingen te sluiten hierdoor zijn onze kartonnen verzendverpakkingen nog beter te recyclen.

In 2024 maken we een belangrijke stap in de verpakkingsontwikkeling, 96% van onze theeën is dan verpakt in 100% composteerbare verpakking.

Jouw duurzame keuze

Contact