Samen naar minder verpakkingen!

Terugbrengen van de afvalhoeveelheid is een van de belangrijke punten bij het tegengaan van klimaatverandering. Afgelopen jaren heeft CiTea losse thee gepromoot, bij iedere kop losse CiTea thee wordt een zakje minder weggegooid.

Het is simpel, gebruik voor je losse thee een filter of theepot en je draagt al bij.

Onze toewijding

Van het gebruik van hernieuwbare tot natuurlijk afbreekbare materialen: CiTea werkt onvermoeibaar aan het optimaliseren van verpakkingen en moedigt het gebruik van losse thee van harte aan.
Met de wens voor biodiversiteit en een gezond klimaat voor allemaal moedigen we je aan om alleen te kopen wat je echt nodig hebt: thee!

Zo eenvoudig is afval reduceren

Losse thee

Met een keuze uit 120 smaken vind je altijd een thee die bij jouw nieuwe routine past.

Naar alle losse thee
Atelier Bags

Vergeet supermarktzakjes waaruit microplastics oplossen in jouw kop thee.

CiTea is koploper op het gebied van duurzame theezakjes; plasticvrij en volledig biologisch afbreekbaar.

Atelier Bags bekijken
Bewaarblikken

Jouw thee bewaar je in een van onze bewaarblikken.
Zorg er voor dat je ze op een droge plek uit de buurt van een warmtebron neerzet, daarmee blijft jouw thee optimaal beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Bewaarblikken bekijken

herkenbaarheid

Zoek naar deze logo's

Alle thee bekijken

FAQs

Dit jaar produceren wij geen plastic verpakkingen meer, hiermee zal in de komende maanden alle Vershoudverpakkingen worden vervangen voor 100% hernieuwbaar materiaal.

Omdat het nog nadeliger is als we de huidige verpakkingen weggooien, we kiezen daarom voor een uitverkoopbeleid waarmee we zo snel mogelijk overgaan naar 100% composteerbare verpakkingen.

De afbraak van composteerbare verpakkingen is sneller, daarom raden we je aan om na bezorging je thee te bewaren in een van onze bewaarblikken.

De Nederlandse afvalverwerking is nog niet ingericht op de juiste afvoer van composteerbare verpakking, desondanks draagt dit materiaal bij aan meer circulariteit. Composteerbare verpakking wordt vooralsnog afgevoerd met restafval.